Известие
Collapse
No announcement yet.
Моля помогнете алфа 147 изключва на 4500 об/мин на всички скорости!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщениеА заслужава ли цялата процедура по смяна на кутии, слагане на педали и т.н. , при положение, че здрав робот вече не толкова голяма цифра? А и повечето случаи става само с почистване и смяна на уплътнения. Питам информативно. Не целя да се заяждам.
---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:56 ----------
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеТрябва да се презапише софтуера с такъв от стандартна 147-ца с ръчни скорости. Няма друг вариант.
Comment
-
От къде си колега? Изобщо не се налага да се сменя софтуера. Има си процедура с която се казва на моторния компютър, че няма компютър за кутията, изключват се и едни кабели и всичко приключва. Няма нужда някой да ти презаписва софтуера с друг. Да, и това е вариант, но няма нужда. Кажи от къде си или ми се обади на ЛС и ще ти помогна.Last edited by oem; d.m.y г., 23:23.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Здравейте колеги,
Аз имам същия проблем със 156-ца която винаги си е била с ръчни скорости. Когато стигне около 5 000 оборота присвятва лампичката дето изобразява дюзичка и оборотите моментално падат до към 1000. Аз това го тълкувам като включване на прекъсвач, кажете дали и при вас се случва това когато прекалите с натискането на педала на газта. Проблема се появява без значение дали колата е в движение или не. Иначе не се наблюдава някаква промяна във вървежа или дуги симптоми като пушене, повишен разход на гориво, абе върви си на пушка. Просто не ми дава да я кача над 5000 оборота (понякога малко под тях, понкога малко над тях). Много ме дразни това поведение и експериментирах със смяна на дебитомера, датчици на коляновия и разпределителния вал - е не е от тях. Вече почвам да си мисля че компютъра на колата е дал фира. Много ще бъда благодарен ако някой сподели опит или предложение за възможни повреди. Да не забравя да спомена че я закачвах за диагностика и няма записани грешки а в момента в който я вкарам във въпросните обороти прекъсва връзката между компютъра на колата и диагностичната апаратура, при следващо свързване пак няма записана грешка
Колата е 156 1.6 ТС, '98г.156 1.6 TS
Comment
-
Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщениеНики, във Фиат ЕЦУ-Скана, няма процедура за кодинг на ЕЦУ-то. Алфадиаг или някаква по-таферна нямам при мен да погледна
Ако имате нужда от помощта на още една кратуна, драснете номера на ецу-то поне, че селеспидките са с 4-5 варианта.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Колата вече работи в нормален режим.Ходих при Бобо от екстиим сервиз и човека я оправи.Какво точно е правил незнам но колата вече работи нормално за което му благодаря.Така,че ако някои има такав проблем като моя го съветвам да отиде при човека за да не го боли излишно главата.
Comment
Comment